2de week is begonnen - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Anne en Theo Santiago de Compostella - WaarBenJij.nu 2de week is begonnen - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Anne en Theo Santiago de Compostella - WaarBenJij.nu

2de week is begonnen

Door: Anne en Theo

Blijf op de hoogte en volg Anne en Theo

05 Juni 2011 | Frankrijk, Vézelay

VANDAAG IS Het zondag en het behoorde een rustdag te zijn, maaar gisteren zijn we in Ligne Chatel gestrand vanwege het onweer.Rieky en Wil, als jullie toevallig inloggen op onze site, we zijn jullie nu een beetje kwijt.jammer, maar zo gaat dat als je naar S gaat.Vandaag vertrokken nog wat in Auxerre rond gekeken, mooie stad, komen een keer terug.Maar we waren pas om 18.00 uur in St Pere.2 km achter Vezelay.
Mooie omgeving en mooie tocht. Maar morgen gaan we waarschijnlijk een rustdag houden om Vezelay te bezoeken.
Alleen de camping bevalt niet zo goed,
Alleen hurktoiletten, met mijn knieen.
We zitten even op de laptop van een restaurant die zo vriendelijk was om ons even te helpen.
Dus alles gaat snel en af en toe een foutje.

We hebben de eerste week erop zitten, Mooi, maar ook vermoeiend. en vooral de weg naar Vezelay deed ons weer aan de Ardennen denken.
Maar we zien wel. Er zit een spanning tussen de weg route vervolgen en dingen willen zien.
Maar we hebben al ontdekt dat beiden toch niet zo goed bij elkaar passen.
Dus volgend jaar komen we terug met het tentje dat ons zeer goed bevalt, wel sjravelen op
onze oude dag, maar heerlijk avontuurlijk en vrijdheid.
We maken per dag zo`n 80 90 100 km per dag.
Gaat best goed, behalve als we door de regen of onweer overvallen worden.

Nou tot volgende keer weer, we kruipen nu het tentje in en slapen als een mormot.

Iedereen bedankt voor de reacties en de smsjes en het meedenken zodat voor ons iets makkelijker gaat.

We genieten ontzettend van de afwisselende natuur langs riviertjes bossen steden waar we tijd te kort komen, heuveltjes bergen...................
en alles wat op ons afkomt.
Dus geen zorgen we genieten echt van alles en komen nog tijd te kort om alles te zien.
leuke reacties van mensen onderweg en andere S.gangers.

de groetjes en Bon Camino.

Anne en Theo

Hier Anne nog even:
Bij de eerste 500 km had ik ook champagne verdient, maar dat heb ik omgezet in heerlijke rose want ik was bang dat ik dan achterstevoren op de fiets kwam te zitten.

Dikke pakkert voor iedereen, die zo meeleeft.

Heel erg leuk.

aNNE

• 05 Juni 2011 - 20:10

Vincent En Saskia:

Hoi Anne en Theo,
    Wat zijn jullie al ver gekomen in zo'n korte tijd! Leuk om jullie stukjes te lezen. Veel succes en plezier verder!

• 05 Juni 2011 - 20:11

Mieke En Bert:

We volgen jullie met veel interesse , bewondering en respekt.
    Geniet van de reis en van elkaar.
    Mooi om te horen dat de dagafstanden die jullie in gedachte hadden worden gehaald en zelfs overschreden. Dat geeft moed.

• 05 Juni 2011 - 20:57

Bea En Jerome:

Hoi anne en theo,
    Wij zijn even thuis en worden verrast door weer 'n verslag van jullie.
    Wat gaan jullie lekker en vooral snel.Goed idee om een sightseeingdag
    in te lassen, want genieten mag nooit
    op de laatste plaats komen.
    Nogmaals veel plezier en sukses en wij wachten op jullie volgend berichtje.
    En anne, ik zou het inderdaad bij de rosé houden.
    Groetjes van ons.

• 05 Juni 2011 - 22:18

Ketie & Peter:

Hee Anne en Theo,
    wat gaan jullie goed, vergeet niet dat jullie ook moeten genieten, het is een goed idee om het volgend jaar de tocht nog eens over te doen. Maar dan met caravan en auto, zodat jullie alle mooie steden waar jullie nu door heen geraced zijn op het gemak kunnen bekijken.
    Succes en bon camino.

• 06 Juni 2011 - 06:55

Arno En Marie-José.:

Wat gaat die tijd toch snel, alweer een week weg en dan al zo ver gekomen..
    Ik snap nog steeds niet waar jullie die moed vandaan halen..
    Die champagne bewaar je maar tot thuis, want stel je voor dat je achterstevoor moet fietsen hahaha...

Anne en Thei, geniet ervan en tot horens.....

• 06 Juni 2011 - 09:19

Mia En Cees:

Hoi,super dat jullie zo goed gaan en toch ook van alles om je heen genieten,jullie gaan lekker,volhouden zo,groetjes,Mia en Cees

• 06 Juni 2011 - 09:50

Annemie En Hans:

Mieng leef luuj,
    Zôw iech inge hôt drage, zôw iech 'm vuur uuch afnumme.
    Chapeau!!!

• 06 Juni 2011 - 13:57

Jan L.M.:

Even op Google Earth gekeken waar Vézelay precies ligt, dat is al behoorlijk in het zuiden van Frankrijk en het begint op te schieten. Vanachter mijn pc is het wel erg gemakkelijk maar ik wil tòch zeggen: hou goede moed ! Dit moet toch een belevenis zijn, die je voor de rest van je leven niet zult vergeten. Ook al druiven gegeten ? Hartelijke groet en... tot ziens in Geleen ! Jan, overbuurman.

• 06 Juni 2011 - 13:58

Jan L.M.:

PS. Ik kijk iedere dag wel even naar jullie site om te weten hoe het jullie vergaat !

• 07 Juni 2011 - 13:50

Ansje En Johny:

vet he, zonne toch oppe velo. veer zeen waal dat geer 't ritme waal al ongeveer in de bein hubt. geneet van alle mer 't meeste van elkaar.
    dieke knuf...

• 07 Juni 2011 - 14:48

Joop En Gerrie:

Geweldig dat jullie al zo ver zijn. Geniet lekker en wij genieten van jullie verslagen....liefs .XXX

• 07 Juni 2011 - 17:07

Richarda En Harry:

Hallo Anne en Theo
    fijn omte lezen dat jullie al zover gekomen zijn en er nog steeds plezier in hebben .Volhouden zo en tevens genieten van de omgeving. Succes verder.Heel veel groetjes

• 08 Juni 2011 - 10:52

Paul:

Hoi Anne en Theo,
    Zo te lezen zit de vaart er goed in. Ook termen zoals: 'achterstevoren op de fiets' en 'slapen als een marmot' geeft aan dat jullie goed bezig zijn. Fijne voortzetting van jullie reis! Tot een volgende keer.

• 08 Juni 2011 - 15:19

Theo En Dorothij:

Geweldig net jullie verslag gelezen erg leuk.
    Wij komen net terug na een week langs de Neckar te hebben gefietst.
    Maar dat is niets vergeleken bij wat jullie nu presteren.Wij gingen met ons groepje maar 50 of 55 km per dag, maar gingen wel de dorpjes in en kerken en conditoreien bezoeken.
    Groetjes Theo en Dorothij

• 08 Juni 2011 - 21:23

John En Inge:

ik had op jullie eerste bericht gereageerd, maar lees nu pas de andere
    verslagen en reacties.
    daarom alsnog veel genieten en vooral
    blijven trappen!
    groetjes uit h.i.ambacht.

• 10 Juni 2011 - 14:13

CK:

Heey nonk en tant,

Door de berichtjes en telefoontjes binnen de familie was ik haast de site vergeten..
    Het is erg leuk om te lezen waar jullie zijn!
    Het wordt goed bijgehouden bij de Venusstraat en wat gaan jullie snel!
    Week 2 zit er alweer bijna op, ben benieuwd naar de foto's????

Heel veel plezier en geniet ervan!

Liefs Corine

• 10 Juni 2011 - 14:37

Rianne:

heyhey,

wat een leuke berichtjes!!! erg leuk om te lezen!
    ben jaloers op jullie! ik moet voor kunstgeschiedenis allerlei kapelletjes en kerken leren langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela!
    erg leuk om dan te horen dat jullie langs vezely zijn geweest!
    geniet er van!!!
    en waar blijven inderdaad de foto's????

xx

• 10 Juni 2011 - 16:25

Mientje En Bert:

Via SMS hoorden wij dat jullie vandaag de 1000km grens overgaan!
    Proficiat!

Was Veselay inderdaad zo mooi als wij hebben aangegeven? Hebben jullie het pelgrimsgevoel daar ontdekt?
    Bedankt voor de verjaardagskaart en SMS voor de verjaardag.
    Wij hopen dat de reis voorspoedig verder gaat.
    Bon Camino

• 10 Juni 2011 - 17:39

Mam:

Hoi Theo en Anne
    Met belangstelling kijk ik altijd uit om iets van jullie te horen.
    Maar ik hoop dat het niet meer als 70 km per dag wordt anders is het te veel.
    Ik ben nu bij Victor en Miranda, heb er gegeten en ben jullie verhaaltjes aan het bewonderen.
    Ik doe het petje voor jullie af. Ik had nooit gedacht dat jullie zo ver zouden gaan.
    De keuken is nu helemaal klaar. vandaag het laatste. Morgen ga ik een appeltaart bakken.
    Groetjes en kus van mam voor jullie alletwee.

• 10 Juni 2011 - 17:44

Victor En Miranda:

He luitjes
    Hier ook even een krabbel van ons. We weten nu niet precies waar jullie zijn maar geen nieuws is goed nieuws toch??
    Rianne was jaloers want zij moet leren over de plekken die jullie in het echt mogen zien. Geniet van alles wat op jullie pad komt. Hier vandaag regen en vies weer, hopelijk treffen jullie het beter. Maar wel eindelijk weer om de buxus te knippen dus elk nadeel heeft een voordeel.
    Tot mails, sms maar weer. Geniet ervan.
    Knuffel Vimi

• 10 Juni 2011 - 17:54

Mam:

Ps. Het boekje is aangekomen.
    xx mam

• 10 Juni 2011 - 20:10

Annemie En Hans:

De 1000 km kaap omzeild? Super

• 11 Juni 2011 - 13:48

Jan L.M.:

Ik vraag me af waar jullie nu zijn, dan kan ik het op de kaart volgen, Anne en Theo.
    Groeten uit Geleen,
    Jan

• 11 Juni 2011 - 17:42

Marjan Hanssen:

Anne en Theo hartstikke goed! Jullie zijn kanjers, en nog veel succes. Petje af!

• 13 Juni 2011 - 10:59

Miranda En Victor:

Ze zijn nu ongeveer op de helft, gaan nu wat rustiger en meer van omgeving zien. Het is moeilijk om internetcafe's te vinden.