Bezinning en andere route
Blijf op de hoogte en volg Anne en Theo
15 Augustus 2012 | Duitsland, Trier
Afgelopen dagen geen wifi gehad,dus geen berichten.
We zitten op dit moment in Trier op de camping.
Leuk en nostalgie ( Frarie).
Zondagavond wisten we het nog niet. Neem s'avonds geen beslissingen zeiden Mieke en Bert (Dijks).Dus maandagmorgen eens gekeken hoe het voelde! En toch maar voor het aangename gekozen, het is immers vakantie. De geplande route ging nog door de Vogezen en Jura. En op een of andere manier zat. Het niet goed tussen de oren. Te veel stress en druk van te voren gehad. Anne kon geen berg meer zien. Dus zijn we van Hesperange Achter stad Lux. Naar Remich gefietst ( grens Duitsland aan de mosel) en dat voelde gelijk goed. Gezellige camping met wederom veel jonkies op de fiets. Wij zijn oude knarren maar de jonkies vinden dat wel leuk dat wij daar tussenin zaten. Gisteren zijn we naar Saarburg gefietst en op de camping door onweer overvallen. Alles kleddernat. Toch blij dat we een ander tentje gekocht hebben met wat meer leefruimte. Maar Anne sliep natuurlijk gelijk (mariejose het tentje gaat steeds beter) Vanmorgen nog bewolkt en mistig maar gaande de dag temperatuur naar +/- 30 Gr. Vandaag naar de Saarsleife gefietst, maar die zie je niet vanaf de grond, moesten naar boven klauteren en daar hadden we geen zin in gezien de ervaring van de laatste dagen. Uiteindelijk terugefietst naar Trier. Morgen rustdag, en waarschijnlijk richting Koblenz naar de Deutsche Eck. En dan zien we wel. Of truk langs de beak nao kulle (koln) ofnoch ergens naar beneden en dan toch richting Basel????????
We nemen nog. Geen beslissing. Ans en John ( fietsvrienden van St. Jacob) zitten ergens op onze route en proberen kontakt te krijgen.
Nou groetjes weer allemaal en tot een. Volgende wifipunt.
Anne en Theo
Ps Frarie in Spa zijn we met de route langs jullie huisje in Spa ( nr 34) gekomen . Dat was flink klimmen daar.
15 Augustus 2012 - 21:18
John Van Der Kaap:
Theo en Anne,
Sodejuuh ... . Goed, op het verkeerde been. Het betreft maar een tochtje ergens in Zwitserland begrijp ik. Een paar heuveltjes, een paar dalletjes. Als je twintig bent is dat een makkie.
Ik zie nu een week het gekrabbel van jullie aan. Het doel is mij nog niet geheel duidelijk; klopt het: Zwitserland of zo? Dat krabbelen, is dat op een iPad?
Ik was blij en verrast toen ik de uitnodiging kreeg om mee te lezen. Vaak leg ik dat soort uitnodigingen naast me neer. Cultuurhistorische en museale kunstbeschouwen uit het Verre Oosten boeien me niet zo. Maar bij jullie is het anders. Heeft te maken met de Noord-Zuid-verhoudingen, met oude banden als AZC-baasjes en de gezelligheid van jullie beiden.
Wat ik vooral leuk vind, is dat jullie het blijkbaar nog niet weten. Geen uitgestippelde route, tegenvallende bergen en wellicht slechte remblokken bij het afdalen. Dat nodigt uit tot volgen. Genieten van de zelfgekozen fietsellende van een ander. Geef mij maar de Hondsrug.
Vlak bij het plaatsje Hinsbourg (Wikipedia: "Hinsbourg is een gemeente in het Franse departement Bas-Rhin (regio Elzas) en telt 106 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Saverne." staat een leuke camping. De bakker komt elke morgen langs en de burgemeester komt je zelf inschrijven in het register. Voordeel voor mij is dat ze daar Duits spreken; vind ik wel lekker ... er even in komen voor ik het echte Franse gebied inga. Nadeel is wellicht de hoogte ...
Goed, Theo en Anne: veel plezier met het fietsen: ik heb veel waardering voor jullie!
John. -
15 Augustus 2012 - 21:29
Marie-jose:
Hoi
gelukkig dat het steeds beter gaat met tent. ik denk toch wel vaak aan jullie 's avonds.Wat hebben we toch gelachen die zaterdag he.hopelijk kan dat nu ook nog als jullie de tent opzetten. En goed dat jullie beseffen dat jullie vakantie hebben en het vooral leuk moet blijven. Hier is alles oke.
gr marie-jose x
16 Augustus 2012 - 11:12
Mam Kerens:
Hier is mam: geniet van jullie rustdag, het is tenslotte vakantie. Hier is het 30 graden en zondag zou t 36 graden worden. Niet goed voor de tuin. Wij zitten in serre aan de koffie. Misschien dat ik vanavond bel. Groetjes mam (en Miranda) -
16 Augustus 2012 - 11:24
Paul En Rita:
Hallo Anne en Theo,
Heel goed dat jullie je niet door de tijd laten opjagen! Geniet van de mooie streek waar jullie op dit moment verblijven. Het is zoals jezelf al aangeeft: vakantie...
Paul en Rita -
16 Augustus 2012 - 12:40
Peter:
Hé hé eindelijk vakantie. Lekker eten en drinken doe je bij de " Raadskeller", uiteraard bij het gemeentehuis midden in Trier.
Geniet er van.
Groeten Ketie & Peter. -
17 Augustus 2012 - 19:22
Frans:
Hoi ihr Fahrradfreunde,
Er was geen evenwicht meer in jullie inspannende ontspanning. En als ik het goed lees ging de balans meer naar de "in" toe. Anderen zeggen het ook al, de balans gaat nu meer naar de "on". Dat fietst ook een stuk gemakkelijker. Theo, die bergen doe je maar op de fitness of samen thuis als je Anne ook aan zo'n fietsprogramma krijgt.
Sjun vakanz!! Annemarie & Frans