Speyer, stad van St. Jacob
Blijf op de hoogte en volg Anne en Theo
25 Augustus 2012 | Duitsland, Speyer
Na Altrip, op weg naar Speyer en dan langzaam verder, tenminste dat dachten we. Maar dat gedoe om een camping te vinden werden we een beetje zat. Ondanks dat ,vergoedde de natuur het ongemak dat we bij de campings ondervinden. Bestudering van de kaart leert dat erin dit stuk van Duitsland niet veel campings zijn. Speyer is een heel mooie stad met veel historie, cultuur en heel aangenaam. Niet zo'n stad met een hoop drukte, industrie en razend verkeer. De stad stelt je al op het gemak als je binnenkomt waardoor we aangenaam verrast werden. Wilden er wel een paar dagen blijven. Maar geen camping behalve degene waar we vandaan kwamen. Toen kwam Anne tot de ontdekking dat Speyer een tussenstop is voor de Duitse pelgrim naar Santiago. Het gaf een nog meer rustgevend gevoel dan we al hadden. De gedachte van pelgrimeren kwam weer boven..... en het doel (Basel) is niet het doel, maar de weg is het doel.
Toen besloten we dat deze stad het eindpunt en omkeerpunt van onze weg zou worden.
Met een mooie stempel hebben we afscheid van St. Jacob ,en de trein terug naar Koblenz genomen. Toch een vreemd gevoel.
In Koblenz hebben we een rustdag genomen. Aangename camping en hierdoor kwam het vakantiegevoel nog meer boven.
We stonden weer met een hoop tentjes bij elkaar. En iedereen heeft kontakt met elkaar.
Na een fikse onweersbui zijn we vanmorgen uit Koblenz vertrokken.
Groetjes Anne en Theo